Wie ben ik

Ik ben Marina Marino, geboren in Campobasso, Italië.
 

 In 2000 ben ik naar Nederland gekomen, nadat ik in Bologna een doctoraaldiploma in Moderne Talen en Literatuur (Engels en Duits) had gehaald.
Ik ben werkzaam geweest als Stewardess/Purser en vanaf 2002 ben ik Italiaanse les gaan geven op het Taleninstituut Regina Coeli
('de nonnen van Vught'), in Vught.
Van 2006 tot 2019 ben ik docente Italiaanse taal en cultuur geweest in Hoevelaken voor de Vereniging Dante Alighieri Amersfoort. Tevens heb ik in 2007 mijn tweede doctoraaldiploma behaald in Italiaanse taal en cultuur met een specialisatie in de Didactiek van de Italiaanse taal bij de Universiteit van Pisa.
In 2011 heb ik de opleiding voor vertalers bij ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalen afgerond en sinds april 2012 ben ik lid van het NGTV, de beroepsvereniging van tolken en vertalers in Nederland.
Ik hou van leren en ik vind het belangrijk om te blijven ontwikkelen; daarom heb ik in 2018 een masteropleiding gevolgd en het jaar daarna afgerond in Specialistisch vertalen Engels > Italiaans aan de Universiteit van Pisa.
Ik ben ook docente Vertalen Nederlands - Italiaans aan de Hogeschool voor Tolken en Vertalen in Utrecht en ik geef taaltrainingen aan particulieren en bedrijven. Lesgeven doe ik met veel plezier en richt mij op de omgeving Nieuwegein, zodat ik dichter bij huis kan werken