Ik ben Marina Marino, geboren in Campobasso, Italië.

In 2000 ben ik naar Nederland gekomen, nadat ik in Bologna een universitaire studie Moderne Talen en Literatuur (Engels en Duits) had afgerond.
Ik ben werkzaam geweest als Stewardess/Purser en vanaf 2002 ben ik Italiaanse les gaan geven op het Taleninstituut Regina Coeli
('de nonnen van Vught'), in Vught.
Vanaf 2006 tot op heden geef ik les in Hoevelaken voor de Vereniging Dante Alighieri Amersfoort. Tevens heb ik in 2007 een tweede doctoraaldiploma behaald (Didactiek en taalkunde van de Italiaanse taal, te Pisa).
In 2011 heb ik de opleiding voor vertalers bij ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalen afgerond en sinds april 2012 ben ik lid van het NGTV, de beroepsvereniging van tolken en vertalers in Nederland. Sinds 2012 ben ik beëdigd bij de Arrondissementsrechtbank te Utrecht, Wbtv-nr. : 4902 

Begin 2011 ben ik gestart met mijn eigen onderneming waar ik me richt op het vertalen van teksten van en naar het Italiaans en het geven van cursussen Italiaanse taal en cultuur. Ik ben ook docente Vertalen Nederlands-Italiaans aan de Hogeschool voor Tolken en Vertalen. Lesgeven doe ik met veel plezier en richt mij op de omgeving Nieuwegein, zodat ik dichter bij huis kan werken.